Bæredygtighed

Træ er verdens mest miljøvenlige råstof og valget af træ som konstruktions- materiale til fremtidens energieffektive byggeri er ikke svært.                                    Træ er bæredygtigt, - det er en selvfornyende ressource, - det er CO2-neutralt og har yderst effektive isolerende egenskaber, som skaber fortrinlige leveforhold og bidrager til et godt indeklima, sundhed og velvære.                                                       Træ er enestående, når det gælder om at opsuge CO2 fra atmosfæren, binde det som kulstof i træet og derefter lade ilten komme ud i atmosfæren igen.                                         

Træ og alle planter er lavet af luftens CO2 og solenergi. Træer og træprodukter gavner derfor klimaet ved at fjerne CO2 fra luften og lagre det indtil træet rådner eller bliver brændt.

Træforbrug er godt for skovene

Der høstes træ i stort set alle skove i Danmark og Europa. Men det er ikke et problem for skovene, - tværtimod:

  • Høsten af træ er væsentlig mindre end skovenes årlige tilvækst af træ. Derfor kommer der mere og mere træ i Europas skove, - uanset om nogle at træerne bliver fældet.
  • Skovene genplantes når træer bliver fældet. Derfor bliver skovarealet ikke mindre.

Skovarealet i Europa stiger fortsat og vedmassen udgør ca. 25 mia. m3 med en årlig tilvækst på 760 mio. m3, hvoraf 64% fældes.